Кървав ужас! Глутница озверели кучета нападна жена на улица в Кърджали, едно от тях разкъса…

homeless-dogs-on-the-street-slow-motion_ramsiezxx_thumbnail-full01

Глутница бездомни кучета повали жена на улицата, нахапа я зверски, а един от огромните песове откъснал с челюстите си пръст на ръката й.

Цялата в кръв, на улицата, пищейки, жената е спасена от случайно преминаващ с автомобила си мъж…

Инцидентът става в края на май м.г. възрастната жена тръгва на покупки рано сутринта към квартал „Възрожденци“ в Кърджали. В района на новата джамия тя е връхлетяна от около пет огромни улични кучета. Захапана е за дланите на двете ръце и повалена на земята. Шокът е голям, кръв се лее навсякъде, съобщава 24rodopi.com.

„Забелязах нападението. Жената бе паднала на земята, върху нея кучетата я хапеха яростно. Спрях с автомобила и се намесих. Едното се хвърли и към мен, но успях да ги изгоня. Жената бе в шок. На място пристигна линейка и бе откарана в болницата“, разказва спасителят на жертвата.

Следват операции, единият пръст на лявата ръка на жената е откъснат при нападението.

Месеци по-късно жената заведе дело срещу Общината с иск за обезщетение в размер на 30 000 лева.

„Кастрационният център, изпълняващ ролята и на временен приют за бездомни кучета в Кърджали, е бил закрит под натиск на природозащитни организации през 2021-ва година. Това е довело до увеличаване на популацията на животните и множеството инциденти с нападнати и нахапани хора“, обявиха юристите на администрацията в хода на заседанието.

Съдът в Кърджали реши на жената да бъде изплатено обезщетение в размер на 18 000 лева.

182 са нахапаните хора в рамките на м.г. в Кърджали. 38 от тях са деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ