Скандал?! Бащата на президента Радев е ударил инвалид в катастрофа! Осем дни крият инцидента?

баща радев

От президентството първо отказаха коментар за инцидента, при който Георги Радев удря триколка с инвалид в Харманли на 17 август. После коментираха, че не е оказван натиск.Освен полицаи и линейка на мястото е бил и лидерът на БСП в Харманли и бивш кмет на града Михаил Лисков

Мерцедес, управляван от бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, е ударил инвалид на кръгово кръстовище на 17 август, съобщи сайтът breaking.bg. Според медиата инцидентът с бащата на държавния глава е бил запазен в дискретност, а на мястото на произшествието, освен полицията, е бил и Михаил Лисков, бивш кмет на Харманли до 2015 г., сега общински лидер на БСП и общински съветник.

Пред „24 часа“ източници от МВР потвърдиха неофициално информацията, разпространена от агенция  breaking.bg.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство удря триколката с инвалида. Според записа Георги Радев не излиза от колата, потвърди източник от МВР. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на пътна полиция.

Идва линейката, слагат на носилка пострадалия инвалид и го откарват към най-близката болница. Георги Радев очевидно е поканен да излезе от мерцедеса, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

От президентството първо отказаха коментар. „Това са спекулации, не е оказван и натиск върху органите на реда от страна на президентската институция“, коментира по-късно Кирил Атанасов, изпълняващ длъжността секретар за връзки с медиите на държавния глава. Това бяха пестеливите думи, казани от президентството без да се отрича инцидентът.

Малко след излизането на този текст в 24 часа онлайн, видеото от инцидента изчезна от ютюб.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ