От ГЕРБ хвърлиха бомба: Краят на 48-то Народно събрание наближава. Това са последните работни дни

десислава атанасова

От ГЕРБ-СДС не очакват президентът да отложи насрочването на предсрочните парламентарни избори. Това стана ясно от нарочно изявление на председателя на парламентарната група Десислава Атаносова пред репортери в Народното събрание (НС).

Тя се позова и на изслушването на председателя на ЦИК Камелия Нейкова в НС днес. От него станало ясно, че притесненията, че ЦИК няма да успее да се справи с осигуряването на хартия за машините за гласуване по новите правила, са били опровергани.

Г-жа Нейкова заяви, че за 26 март това няма да може да се случи, а най-рано – за 2 април.

„В този смисъл, и конституцията смятам, че е съвсем ясна“, изкоментира Десислава Атанасова. „Да, вярно е, че няма срок, в който президентът да разпусне Народното събрание и да издаде указ, с който да назначи служебното правителство, но според мен традицията, практиката досега трайно е отстоявала, че не повече от седмица след връщането на последния мандат следва президентът да издаде този указ и Народното събрание да бъде разпуснато. Предполагам, че решението на президента ще съобрази всички тези, включително и организационни, въпроси, които и днес обсъждахме.“

„В този смисъл, очаквам, че това са последните работни дни, може би другата седмица ще е последната от 48-ото Народно събрание“, обяви г-жа Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ