Бивш общински съветник от БСП уби човек на пътя. Размина му се по скандален начин

Кръстьо Ливров

Окръжният съд в Пловдив наложи присъда от една година и осем месеца условно с 4 години изпитателен срок и 2 година без книжка на 35-годишния учител Кръстьо Ливров от село Строево, пише Трафик нюз бг.

Преди повече от година по непредпазливост, бившият общински съветник от БСП от община Марица блъсна и причини смъртта на 77-годишната Соня Порязова.

Инцидентът е станал на 21-ви септември 2021 година, когато Ливров е шофирал автомобила си в Кършияка, като се е опитал да направи ляв завой със съобразена скорост от ул. „Полковник Сава Муткуров” към ул. „Победа”.

Така 77-годишната жена е тръгнала да пресича на пешеходната пътека, но без да прецени правилно дали това е безопасно. Преди да навлезе в кръстовището е настъпил удар, който е бил неизбежен.

Свидетели са се притекли на помощ, а жената е била в кондиция и в съзнание. Подсъдимият я е транспортирал до болнично заведение, където по-късно пострадалата е починала заради травмите.

Според заключенията на вещите лица Ливров е шофирал автомобила си с 20 км в час, но ако е управлявал с 19км/час е можело да се избегне инцидента.

В днешното заседание прокурор Кичка Казакова поиска за обвиняемия само 1 година условно, като добави, че 77-годишната пострадала също не се е съобразила с идващия към нея автомобил и е пресякла без да се огледа достатъчно.

Един от защитниците на частните обвинители – адвокат Димитър Георгиев оспори това, като каза , че Соня Порязова е пресичала на зелена светлина.

„Човек на пешеходна пътека у нас се чувства като заек по време на лов”, добави още защитата.

Днес Кръстьо Ливров също беше в съдебната зала. Обвиняемият призна вината си пред магистратите и прокуратурата и декларира, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред.

Той поиска да сключи споразумение и се съгласи да търпи наложеното му наказание от съда.

В последните си думи пред Темида той каза, че изключително много съжалява.

„Всеки ден се връщам към този момент, изключително много съжалявам. Изживявам го много тежко. Искам една справедлива, но условна присъда!” , допълни обвиняемият Кръстьо Ливров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ