Огромен удар на криминалистите! Разбиха мафиотска схема за над 7 милиона

brifing-plovdiv

Полицията е разбила 4 незаконни фабрики за цигари. Едната се намира в Тутракан, едната в Горна Оряховица и две в Дупница. Открит е и цех в пазарджишкото село Калугерово. От него всички фабрики са били снабдявани с висококачествен тютюн. Съобщиха на брифинг на прокуратурата в Пловдив. 23-а са арестуваните.

Акцията се е провела в четвъртък срещу  петък. Все още няма яснота кой стои зад цялата схема и кой е ръководил мафиоткста група. Били са претърсени и направени изземвания от 15 адреса на територията на цялата страна. Двама пловдивчани са били наблюдавани в продължение на 2 години от полицията, тъй като са демонстрирали луксозен начин на живот, а са имали доходи. Фабриките са работили само по 2 седмици в месеца, останалото време са почивали. В тях са работили бивши служители на тютюневи фабрики в страната. За да е непрекъснат процеса на работа, всички хора са живеели по 2 седмици във фабриките. Помещенията са били оборудвани супер луксозно.

За работниците, които са се трудили там е имало готвачи, ресторанти, фитнес, помещения за спане и всякакви други придобивки. Всички фабрики са се помещавали в бивши големи заводи. Били са с тъмни стъкла, за да не се вижда процесът, който тече отвътре.

От 23-а арестувани 4-ма вече са пуснати с парична гаранция, а останалите са в ареста за 72-часа. В понеделник прокуратурата ще реши на кого да иска постоянен арест. След 23-та арестувани има и работници, които са се трудили във фабриките. Всичките, които са били закопчани по време на акцията са с повдигнати обвинения за производство на безакцизни стоки. Заплашва ги затвор от 2 до 8 години. Работниците са получавали по 1500 лева за 2 седмици работа.

Иззети са 42 тона готов висококачествен тютюн на стойност 7 млн. лева. Стоката е била разпространявана не само в нашата страна, но и в чужбина.

Снимка: TrafficNews.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ