Първанов: Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”! Става дума за крупна далавера

георги първанов

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов е против идеята за президентска република.

„Ние имаме добре структурирана конституционно парламентарна република. Това, че не успяваме да я изпълним с реално съдържание, е дефектен политическия модел. Трифонов няма да спечели България”, коментира Първанов в предаването „На фокус”.

Първанов се съмнява, че подобно нещо може да бъде постигнато.

„Партиите от сегашния парламент ще се възпроизведат във Великото народно събрание, макар и в друго съотношение, и пак няма.

Той коментира и статиите на „Ди Велт” и „Политико”. Според авторитетните издания София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от съветската епоха още в началото на войната, но е пазила това в тайна. Изданията твърдят, че София е осигурявала 30% от боеприпасите и 40% от горивото, необходимо на украинската армия в ранния етап на войната.

Първанов заяви, че не е изненадан от мащабите на помощта.

„Много усилено се говореше в политическите среди, в средите, които се занимават с такъв бизнес. Тук няма място за отричане. Това се е случило. Кой поема отговорността – да седнат да се разберат Кирил Петков и Корнелия Нинова. Важно е за морала, защото се усукваме, крием, някой лъже”, заяви Първанов.

„Ако Нинова иска да защити честта си, да съди „Ди Велт”. Тук става дума за крупна далавера, в морален план, на гърба на българина”, коментира Първанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ