Нанков: Законът, предложен от Шишков, е безумие! Забърка каши и вкарва администрацията в по-големи

николай нанков

Търпимост, та търпимост! Служебният регионален министър – уж архитект, Иван Шишков така се е оплел, че опитва да разреши забъркани от него каши и вкарва администрацията в още по-големи. Любимият му рефрен е как парламентът трябва да приеме предложенията му за търпимост, в противен случай не можело да бъдат завършени множество важни инфраструктурни обекти, строителните фирми не можели да си получат парите за извършени дейности и подобни небивалици.

Това написа бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ – СДС Николай Нанков.

И добавя:

Не го знам що за архитект е Шишков. Но никакъв администратор не е. Защо ли? Защото законът, който предлага, е върхът на безумието и некомпетенстността. Прилича повече на нещо средно между миш-маш, тюрлюгювеч и имам баяайлдъ и създава повече проблеми, отколкото да дава решения. Защото търпимостта няма да направи “незаконните” според него обекти – законни.

Нещо повече – те никога няма да могат да бъдат въведени в експлоатация – как ще ги одобри Държавната приемателна комисия. По тях няма да могат и да се събират тол такси, ако обектите са пътища. И още, и още. Но кой да ти мисли!

Шишков се е вторачил, явно хал хабер си няма от ЗУТ и натиска цялата му подопечна администрация да произвежда небивалици, заявява Нанков и добавя: Защото проблемите, за които говори, могат да се решат и без промени в закона. А за месец, с малко повече работа. Административна работа. Но, както се казва – толкова са му възможностите на Шишков. Но пък измисля какви ли не фантасмагории – пътища имало незаконни, после измисли, че свързването на рамките за тола било незаконно…

А всъщност каква може да е целта му – чрез тежко лобистки промени за преместваемите обекти да си реши стари проблеми от годините като главен архитект. И то с цената десетки хиляди засегнати бизнеси. Няма да стане, категоричен е Нанков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ