Атанасова за думите на Лорер, че Пендиков не е българин: Безумно! Това е езикът на „добрите“

десислава атанасова

Изключително остър коментар направи парламентарната шефка на ГЕРБ Десислава Атанасова по адрес на Даниел Лорер от ПП. Повод за гневните й думи стана изказването на Лорер по повод на бруталната агресия срещу Християн Пендиков в Охрид, предава Флагман.

В гостуване в неделя сутрин по Нова телевизия, Лорер коментира случая така: „Господинът, който беше атакуван в Македония“. Според депутата от „Продължаваме промяната“ Пендиков не е български гражданин.

Ето реакцията на Десислава Атанасова:

На езика на „добрите“ новината „Християн Пендиков – секретар на българския културен клуб „Цар Борис III“ е пребит в Охрид, РС Македония“ звучи: „Господинът, който беше атакуван в Македония“.

Толкова безумно, колкото „войната е военна операция“…Емпатия, съчувствие, подкрепа и „добрите“.

Потресаващ коментар!

Както е известно, за „умните и красивите“, каквито са основно членовете на „Продължаваме промяната“ и „Да, България“, вековни ценности като патриотизъм, родолюбие, родава памет, история и т.н. не значат нищо. Затова и тези формации лесно и бързо предадоха българския национален интерес и вдигнаха ветото, наложено на нереформираната и антибългарска Република Северна Македония. Този тип политици често говорят за човешки права, но се активират само в случаите, когато става въпрос за права на определени общности – LGBT, феминисти, роми, ислямски имигранти и всички други либерални любимци. Ако Християн Пендиков беше активист на LGBT, а не на „Червения кръст“, тогава политици като Лорер и други от неговия калъп щяха да се пенявят по всички възможни телевизии и да се възмущават срещу посегателството, да пишат протестни ноти и декларации до всички инстанции в ЕС и ЕК. Но за някакъв си там Пендиков, който нямал друга работа, ами се смятал за българин във Вардарска Македония, не си струва да си мърдаш и пръстта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ