Килърът Денис Ал Газзи от „Люлин“ заплашва с ченгета. Пише жалби срещу недоволни граждани

денис мустафа ал газзи

Бащата на Денис Мустафа Ал Газзи е подал жалба в полицията срещу един от организаторите на протеста срещу пускането му под домашен арест Поли Ванкова, съобщи пред „Телеграф“ самата тя.

Ал Газзи-баща се ожалил, че семейството се чувствало застрашено и потърсил съдействие от органите на реда. Именно заради това Ванкова е била извикана в Девето РПУ за даване на обяснения и е получила предупредителен протокол.

„Цитирал е моето име. Казал че организирам незаконни протести, заря и призовавам хората към саморазправа с тях. Казах и на полицията. Живеем в свободна държава. Имам право на мнение. И не заплашвам никого , изразявам гражданска позиция. И съм възмутена от решението на съда”, коментира още Ванкова.

Тя не приема привикването й в РПУ-то като опит за сплашване.

Младата жена изрази възмущението си и във фейсбук групата „Люлин“.

„Днес бях извикана от служители на 9то РПУ София за да дам обяснения по повод на публикациите си във Фейсбук групата на Люлин, във връзка с убиеца на Илиян Илиев – Денис Ал – Гази. Той и семейството му се чувствали застрашени от мойте публикации , незаконни протести и заря организирана пред входа му !

Ами, уважаеми Денис Ал – Гази и Кемал Ал – Гази, няма да спра!

Живеем в свободна държава и ако вие можете да си платите за да го пуснат под домашен арест , аз пък мога да говоря и да изразявам възмущението си от решението на съда и да организирам протести. Предупредителният протокол не е нещо което ще ме спре ! Така ,че дерзайте ….НЕ МЕ Е СТРАХ , продължаваме напред“, написа тя.

Припомняме, че Денис Ал Газзи беше пуснат под домашен арест на 12 януари от съдийския състав на Апелативния съд в София. Това се случи след като той прекара повече от година в ареста. Разследването срещу него още не е приключило.

Мъжът ще трябва да носи гривна и ще може да напуска жилището си само след разрешение на съда. Още същата вечер пред блока, в който живее той, беше организиран многолюден протест. Недоволните граждани искаха обвиняемият да бъде върнат в ареста. Допускаха, че може и да напусне страната.

Мъжът е обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев от столичния квартал „Люлин“. То беше извършено в началото на 2022 година след купон за раждане на дете, придружен със заря.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ