ФУРИЯ! Нинова изригна в последния ден: Военното превзе 48-ото НС, говоренето бе с клишета и епитети

payimage-568527

Стига с разделителните линии, има можещи, има знаещи, има хора, които искат да решават проблемите на народа. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание Корнелия Нинова, председател на парламентарната група на „БСП за България“. Нинова отчете, че 48-ото Народно събрание е белязано от скандали и отбеляза, че докато са се замеряли със скандали кой е по-корумпиран съдебната реформа е зациклила.

Военното взе превес в 48-то НС, констатира Нинова.

„Първото решение бе да се плати новата ескадрила ф-16, последваха оръжия за Украйна, инвестиционни проекти за армията, Гладомора. Това военно предимство в работата и говоренето бе облечено в клишета и етикети – който е за оръжия, самолети, война, е евроатлантик, който е за мира, неутралитета, е ретрограден еварзиец. Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор. Етикетите бяха черно и бяло, а най-висша европейска ценност мира, а най-важна наша отговорност е националния интерес“, обобщи тя.

Нинова посочи, че парламентът не е изпълнил най-важната си задача – да излъчи редовно правителство и да сложи край на политическата криза, да даде стабилност и перспектива за развитие на България. И призова да видят грешните си, за да не ги допускат пак.

В следващото НС най-гоглямо предизвикателство ще е да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие на България, смята Нинова.

Според нея войната в Украйна рано или късно ще приключи, а най-големите европейски икономики също са за продължаване на диалога с Русия. Това е бъдещето, ако искаме спокойствие в света.

Проблем е била и липсата на единно мнозинство. „Това доведе до всякакви коалиции, ситуационни решения. Колко шарени глас имаме на несъвместими идеолог субекти, ще се изненадате. Това е липса на предвидимост какво ще се случи утре. Роди спекулации, според това кой е по-креслив и по-всиоо говори“, каза Нинова. И сега отново се появила разделителна линия – добрите срещу лошите, статукво срещу промяна. Според нея всички в тази зала са стакукво. „Не може да си управлявал, да си бил опозиция в два парламента и отново да казваш ние сме добри а всички лоши“, добави още тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ