Левски с важна крачка за спасяване на лиценза, отпада притеснителен проблем за ,,сините“

левски

Левски е направил много важна крачка за получаване на лиценз за участие в професионалния футбол през следващия сезон. Проблемът беше изключително притеснителен за „сините“ и в началото на годината изпълнителният директор Иво Ивков предупреди феновете, че съществува опасност клубът да не бъде лицензиран за следващия шампионат, предава Блиц Спорт.

Знае се, че основното главоболие в Левски по този казус са дълговете към НАП, които са около 11 милиона лева. В началото на януари, благодарение на сдружението „Левски на левскарите“, беше направено спешно плащане, което даде възможност за започване на нови преговори с Агенцията.

Сега от „Герена“ са предоставили гаранция от голяма финансова институция за плащането на 5 милиона лева. Този документ дава достатъчна сигурност на НАП, че сериозна част от дълга на Левски ще бъде погасена. Така Агенцията по приходите ще може да разпише книжата, които да позволят на „сините“ да получат лиценз за следващия сезон.

Освен това със скоростното погасяване на почти половината от дълга си към държавата, Левски ще може спокойно да започне преговори за разсрочване на плащането на останалата част от задължението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ