БОМБА! Явор Божанков с трескави совалки в парламента! Кирил Петков: Разбрахме се!

божанков

Бившият депутат на левицата Явор Божанков проведе в последните дни на 48-ото Народно събрание трескави совалки с представители на десницата. Вчера репортери на Епицентър. бг засякоха раздумка на Божанков със съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

Днес Божанков проведе разговор и със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който на раздяла се ръкува с депутата от Търново и му каза: „Разбрахме се!“

Дали ще видим „независимия депутат“ Явор Божанков в бъдещите листи на новото дясно обединение, ще стане ясно до седмици.

Припомняме, БСП изключи от парламентарната си група депутата Явор Божанков заради различната му позиция по въпроса за изпращането на военна помощ за Украйна. В рамките на дебата по темата „левият“ Божанков защити тезата, че Русия е агресор и че няма да спечели тази война. След изказването му лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че в парламентарната им група има хора с различно мнение, като посочи поименно Божанков, но отбеляза, че са важни колективните политически решения.

Божанков рязко промени политическите си позиции след престой в САЩ.

Негови колеги коментираха, че Божанков е неблагодарен към партията, която му е дала много, на което той отговори, че това не е еднопосочна улица.

„Независим звучи добре, но аз така или иначе никога не съм бил зависим“, оправда се тогава Божанков, който дължи политическата си кариера на пътя, който му отвори Корнелия Нинова.

До преди дни Божанков твърдеше, че с него не е воден разговор да е част от друга политическа партия, но вероятно ситуацията вече се е променила.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ