Рашидов срина депутатите: Основното им оръжие бе помията. 48-ят парламент беше парламент на безплодието

вежди рашидов

„Като председател на парламента бях си дал дума пред себе си за три важни неща: да бъда честен към народа, да пазя авторитета на всеки един народен представител, без значение от коя партия е, както и да пазя авторитета на Народното събрание като институция. В името на това през тези три месеца аз „стисках зъби“, прави равносметка пред „Труд news“ Вежди Рашидов за трите месеца начело на 48-ото НС.

Той потвърди, че в политически план винаги ще бъде до ГЕРБ и Бойко Борисов, ако имат нужда от него. Иначе не е спирал да твори, престоят му изложби както в Арт галерия Vejdi, така и зад граница, разкри той.

„Политиката е странна игра. Винаги влизаш в нея чист с цветя в ръка и излизаш с рани от омраза и ненавист”, казва председателят на 48-ия парламент.

„Аз съм благодарен в този парламент, че мнозинството имаха уважение и респект към моята особа. Може би и за моите години. Не мога да не констатирам, че това бе един парламент, в основата си спокоен и овладян. Но за сметка на това, едни млади хора вместо на парламентаризъм много бързо се научиха на еквилибристика със старите парламентарни хватки на забавения каданс, с всички реплики, дуплики, с процедури по начин на водене и т. н. Всичко това загуби единствено от и без това ценното време на парламента, вместо да се решават важни въпроси”, констатира Рашидов.

„В един жив организъм като парламента имах моменти на влошаване, понякога стигащи до безнадеждност, но винаги остава и доза надежда”, добавя той.

„48-ият парламент беше парламентът на безплодието”, заключва Вежди Рашидов. По думите му, „когато в един парламент червените линии в мозъка на отделните парламентарни групи са повече от това, което самите те могат да понесат, когато хора, които вместо да са градивни, отговорни, съзидателни ползват опорните точки на омразата, когато хора са перманентно на фона на разделението и омразата и основното им оръжие е помията, се получава така”.

„Много пъти съм казвал, че в такива войни няма победители и победени, а има опръскани с кал. Това не може да ни доведе към чистото и светло бъдеще. Какво бихме очаквали от една среда на нетърпимост”, казва още председателят на парламента. Той призова да се гласува на 2 април за „онези хора, които могат да направят живота на народа по-добър”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ