Борисов е безпощаден, поиска оставката на ключов кмет: По-добре да се отдръпне. Създаде ни проблем

IMAGE_13682219_40_0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев.

Според него управникът на града не можел да се справя с проблемите в него. И добави, че Димитров се е отнесъл несериозно към казуса със стадиона на Ботев.

„Обичам го, уважавам го, но не се справи и ни създаде проблем. Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: „Още пари. Още пари“. Осигуряваме. Но става още по-лошо“, посочи Борисов.

Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи. Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно. В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне, добави още лидерът на ГЕРБ.

Днес разбирам за забранителни списъци на хора и български журналисти за Македония. Това е недопустимо. Това е провал във външната ни политика, доведен от Кирил Петков и Асен Василев. Те залъгваха обществото как ще летим от София до Скопие, пък един път не кацнаха. Че ще правим магистрали от София до Скопие. Нищо. Нула, коментира Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ