Делото ,,Рагевски“ за брутално убитата и разчленена брокерка стартира скоро, дъщеря й иска…

рагевски

Делото срещу Станимир Рагевски за бруталното убийство и разчленяване на бургаската брокерка Теодора Бахлова и ликвидирането на човека на Митьо Очите Юмер Мехмед стартира съвсем скоро. Това разбра „България Днес“ от дъщерята на Бахлова Христиана Иванова.

От Окръжния съд в Бургас потвърдиха за вестника, че обвинителният акт срещу Рагевски е внесен. В момента съдията се запознава с досъдебните материали и предстои да насрочи дата за разпоредителното заседание. Дъщерята на Бахлова Христиана каза, че след консултация с адвоката си Димитър Вълчев смята да поиска няколкостотин хилядарки кръвнина от бургаския бизнесмен.

В момента това не е на дневен ред. Така или иначе се съмнявам да вземем какво и да било. Обществена тайна е, че Рагевски няма нищо. Всичко се продаде и прехвърли от ареста. Даже апартаментът, в който е убит Юмер Мехмед, вече е продаден през частен съдебен изпълнител“, казва почернената дъщеря на жертвата Христиана Иванова.

Припомняме, че криминалисти откриха разчлененото тяло на изчезналата на 28 октомври 2020 година Бахлова, след като свидетел посочва къде е заровено. Торсът, двете ръце и част от бедрото са намерени в тясна пътечка на бургаските гробища на 25 август 2021 г. привечер. В 50 см широко и 15 метра дълго място между две линии от гробове, в центъра на парцел 12 от Гробищния парк в Бургас са открити пръснати и заровени части от тялото на брокерката Бахлова. Те са закопани на 30-40 см дълбочина. Брокерката последно е видяна с бургаския бизнесмен Станимир Рагевски по време на изчезването й.

До сериозното разкритие се стига седмици след ареста на Станимир Рагевски в средата на август 2021 г. Тогава бургаският бизнесмен е сгащен за убийството на човека на Митьо Очите Юмер Мехмед, чието тяло също бе разчленено. „За мен и за всички Рагевски е убиецът и го говорим от ден първи! Когато майка ми изчезна, никой не предприе нужните мерки този човек да бъде задържан! Трябваше да намерят Юмер разчленен, за да потърсят истината за майка ми.“

Дванадесет дни след това изявление на съкрушената Християна ченгетата направиха разкритие след почти година бавене. Но този път полицията разполагаше със свидетел, който се оказа и участник в престъпленията, а именно готвачът Деян Дичев. Точно Дичев води ченгетата до останките на Бахлова и впоследствие си признава всичко и говори срещу Рагевски, за да си спаси кожата. Така и стана. Дичев бе осъден на 4 години решетки за укривателството на двата трупа. Интересното бе, че не бе съден за разчленяването им.

Според Християна Рагевски е виновен и за смъртта на майка й. Той им е дължал пари и няколко апартамента в морския курорт Лозенец. Това е й причината за убийството на Бахлова според дъщеря й. Изключително тежкото и комплексно дело престои да стартира в Окръжния съд в Бургас съвсем скоро. Очаква се да се точи доста години заради сложността и множеството обвинения срещу бургаския бизнесмен.

Станимир Рагевски чу „виновен“ преди дни по случая с крадените автомобили „Нисан“ и „Инфинити“ през 2015/2016 г. Магистратите от Районния съд в Бургас определиха общо наказание за вещно укривателство и фалшифициране на документи за 58-годишния бизнесмен от срок за 7 години, което да бъде изтърпяно при строг режим. Освен това обвиненият и в убийства ще плати и парична глоба от 7,5 хиляди лева. Съучастникът му Христо Желязков също бе признат за виновен. Съдиите го заковаха с 3,5 години пандиз и парична глоба от 6 бона.

Рагевски и Желязков използват добре смазаната схема с т.нар. коли близнаци. Пренабиват номерата на рамата и изготвят фалшиви документи за собственост на откраднати у нас автомобили, като използват данни на съществуващи идентични коли в чужбина. Впоследствие регистрират колите в КАТ с чуждестранни регистрационни табели, уж са внесени. Част от крадените коли са регистрирани на фирми на Рагевски. След което превозните средства са готови за продажба по автопарковете у нас. Едно от тези возила – джип „Нисан“, до последно е управляван от съпругата на Рагевски – Елена. В момента Рагевски обжалва присъдата си пред апелативните магистрати в Бургас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ