Кошмарен случай: Пловдивчанин дебна ученик с чук заради псувня, преследва го и в училище

полиция

Пловдивчанин изплаши до смърт ученик, след като го издебна и го удари заради псувня. Случката се разиграла на 14 ноември миналата година, а Районният съд в града под тепетата се произнесъл по казуса в четвъртък, предава Марица.

Спречкването между двамата започнало ден преди това. Момчето се било запътило към училището си в Кючука. По пътя било спряно от двама мъже, които били в градинката до Събота пазара. Единият накарал детето да напсува приятеля му. Ученикът това и направил. Тогава напсуваният го подгонил, но момчето избягало.

На следващия ден още сутринта ядосаният пловдивчанин решил да издири младежа, за да му потърси сметка за поведението му предния ден. Приближил се до училището и зачакал. Когато видял детето, той го последвал, включително в сградата на училището. Там момчето решило да потърси съдействие в някоя канцелария, но първата такава се оказала празна. В този момент напсуваният от него мъж го настигнал.

За случилото се между двамата пловдивчанинът сочи, че сръгал в корема ученика с дървен чук, който ползвал да чука пържоли, докато според хлапето използвал метална пръчка, за да го удари. По делото обаче липсват обективни доказателства за нанесен подобен удар – медицинска документация или преглед от лекар. Едва след този епизод в канцеларията влязъл учител, който бил и класен ръководител на ученика Той изгонил от сградата на училището нахлулия мъж. За случая бил подаден сигнал в полицията, било докладвано и на прокуратурата. С постановление наблюдаващ прокурор отказал да образува досъдебно производство и така започнало производство по реда на Указа за борба с дребното хулиганство.

От решението на съда по случая става ясно, че са налице са известни разминавания в показанията на детето и на възрастния пловдивчанин, който го издебнал. Ученикът първоначално посочил, че действително скоро преди случката имало конфликт с преследвача си, на когото отказал да даде пари за алкохол. Впоследствие заел позиция, че необяснимо за него бил подгонен от нарушителя. От своя ядосаният пловдивчанин първо посочил, че всъщност бил напсуван от детето, а пред съда вече добавя и че бил наплют в лицето.

„Така в известен смисъл и двете страни дообогатяват преживяното след изминал период от време и се наблюдава тенденция да представят себе си в по-добра светлина. Според съда обаче най–достоверни са първоначалните им обяснения, тъй като същите са били непосредствено депозирани след случилото се“, аргументират се магистратите.

В крайна сметка в четвъртък преследвачът е глобен с 200 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство за действията си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ