ИЗВЪНРЕДНО! Ангел Георгиев от „Възраждане“ е бил задържан на границата с РСМ с още двама българи

костадин костадинов

Депутатът от „Възраждане“ в 47-ия и 48-ия парламент Ангел Георгиев е бил задържан на границата с Република Северна Македония заедно с още двама български граждани. За това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов. Това се е случило около 14 часа днес.

Пред БНР Костадинов коментира, че до задържането на Георгиев, който беше зам.-председател на Комисията по външна политика в НС, се е стигнало, след като той се опитва да разбере от граничните полицаи за задържан преди него българин:

„На техните въпроси отговор няма, в резултат на което полицаите започват безпричинно да ги бият и след това са отведени в сградата на КПП на македонската граница, а няколко секунди по-късно излъчването от телефона на Ангел Георгиев престава, след което вече нямаме връзка с него и не знаем ккаво се случва, но е арестуван и задържан в момента абсолютно безпричинно. Просто защото е питал защо задържат другия човек преди него. И заради това е пребит на границата“.

За случая са уведомени българските власти и българските представители в Европейски парламент, съобщи Костадинов:

„Уведомихме министъра на вътрешните работи Демерджиев, уведомихме министъра на външните работи Николай Милков и сме уведомили българските евродепутати, изпратихме информация на Илхан Кючюк, който е главният докладчик от страна на Европейския парламент за преговорния процес с РСМ, за членството на тази държава в ЕС, пратихме я на всички български медии и се надяваме този път да има откровена реакция, защото този път не става дума да провокация както досега от хулигани или от опозиционни партии в Македония, този път става дума за откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с абсолютно нищо“.

Към този момент няма връзка с Ангел Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ