Кметът на Пловдив взе тежко решение: Подавам оставка като член на ГЕРБ, не като кмет. Избран съм

здравко димитров

„Подавам оставка, но като член на ГЕРБ и по-точно на пловдивската организация на Иван Тотев. Лоша дума за господин Борисов от мен няма да чуете. Той е лидер на тази партия. Партия, в която и аз съм участвал за създаването ѝ. Постигнали сме много неща заедно. Мисля, че това е за добро, така е преценил – да напусна партията, да спадне напрежението, това е негово право“, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров на извънреден брифинг в общината.

„Но съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички. Има много проекти, които са започнати и трябва да бъдат завършени. Ще се изтълкува като предателство, ако си подам оставката като кмет. През тези два дни ми се обадиха повече хора, отколкото като станах кмет. Това е показател, че работим добре и в правилната посока“, допълни той.

Изказването идва след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова кмета на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион Христо Ботев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ