Бургас се вдигна на бунт срещу ЕВН. Десетки хиляди жители стояха на студено часове: Това е гавра!

167569404790921

Бургаският ж.к.“Възраждане“ вдига бунт срещу ЕВН заради сривовете в мрежата. Снощи десетки хиляди, живеещи в най-гъсто населения квартал на Бургас бяха оставени на студено с часове, предава Флагман.бг.

Токът спря малко след 19 часа, а в някои зони захранването се възстанови след 00:30 часа.

Аварията в подстанцията на ЕСО бе бързо отстранена, но се оказа, че ЕВН нямат ресурс да обиколят проблемите райони и ръчно да отстранят проблемите.

Целият Бургас бе поверен в ръцете на едва 4-ма техници (2 eкипа), които едва смогваха да обикалят от трафопост до трафопост. Става въпрос за няколко стотин обекта, които чисто физически не могат да се обслужат от два екипа.

Това бе причината т.нар. поетапно пускане на тока да се извършва толкова бавно.И докато от ЕВН твърдяха, че проблемите вече са отстранени, днес през целия ден в редакционната поща на Флагман.бг постъпват сигнали за ново спиране на тока в различни зони на ЦГЧ и ж.к.“Възраждане“.

„Не се търпи! Това е гавра! Мрежата не е подготвена за малко по-сериозно натоварване. Какво ли ще се случи, ако температурите паднат под -10 градуса? Не ми се мисли“, пише до медията Стефан Попов от бургаската ул.“Ивайло“, който е сред най-потърпевшите.

Снощи семейството му е стояло на тъмно и студено повече от 5 часа, а днес на два пъти токът отново им спирал. Други жители на ж.к.“Възраждане“ казват, че са готови да вдигнат бунт срещу ЕВН.

Заради постоянните сривове на мрежата се оказа, че десетки климатици са се повредили. Днес техниците от специализираните фирми не могат да смогнат да обходят всички заявки.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ