Ужас: Иван, който закла 11-г. Никол в асансьор в Бургас, е на свобода! Жители живеят в страх

момче

Иван Иванов, който преряза гърлото на 11-годишната Никол в „Меден рудник“, вече е на свобода, пише Burgas24.bg, позовавайки се на граждани.

Жестокото убийство потресе Бургас в края на август 2017-а. Тялото на 11-годишното момиче бе открито в локва кръв в асансьор в блок 108 в най-големия жилищен комплекс в града. Нападателят й – тогава 15-годишният Иван, бе задържан в дома му на 21 август – ден след кървавото нападение.

На 13 януари 2022 убиецът на Никол е поискал предсрочно освобождаване, което е било отказано от Окръжен съд – Бургас. Тогава е имал да излежава още година и 16 дни в затвора, които към днешна дата вече са изтекли.

В края на септември 2018-а Бургаският окръжен съд признава Иван за виновен за умишленото убийство на ученичката Никол. Наложено му бе наказание от 8 години затвор при първоначален общ тежим, като се приспадна времето, в което е бил в ареста. Семейството му бе задължено да заплати 150 хил. лв. кръвнина на майката на убитото момиче.

През март 2019-а присъдата бе потвърдена от Апелативния съд в Бургас. Няколко месеца по-късно – през ноември 2019-а, Върховният касационен съд намали срока на наложеното наказание на 6 години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ