Кметът на Благоевград удари по масата: Ще уволня вандалите, ако Македония изгони ченгетата-биячи

илко стоянов

Кметът на Благоевград Илко Стоянов излезе с позиция във връзка със задържаните вчера четирима души във връзка с посегателство върху македонския културен клуб в града, открит по частна инициатива. Клубът беше открит на 30 октомври, предаде БТА. В събота, 4 февруари, малко преди 22 часа витрината на клуба беше счупена, а за посегателството вчера от Областната дирекция на МВР съобщиха, че са задържани четирима души – двама мъже и две жени.

„Вчера „изтече” информация от ОД на МВР, че са задържани двама служители на Общинско предприятие “Озеленяване” към Община Благоевград, както и техните съпруги, за това че са счупили стъклото на помещението, което беше провъзгласено за “македонски културен клуб”.

Всички знаем, че съдът е компетентният орган, който може да се произнесе по наказателната част на деянието. Кметът на общината, който в случая се явява работодател на двамата служители, може да се произнесе единствено по Кодекса на труда.“, посочва в позицията си Илко Стоянов на официалната си фейсбук страница.

Стоянов запознава обществеността с решението си като работодател на двамата служители, според което би приложил принцип на реципрочност, ако се докаже вина на общинските служители.

„Това означава, че ще накажа работещите в Община Благоевград с абсолютно същото наказание, с което ще бъдат наказани митничари, гранични полицаи и други служители в Република Северна Македония, които предизвикаха психическо и физическо насилие над множество българи.

В момента, в който бъдат уволнени служителите в Северна Македония, причинили тормоз над българските граждани, аз незабавно ще уволня служителите на Общинско предприятие “Озеленяване” към Община Благоевград“, посочва кметът на Благоевград и определя решението си като „простичко и справедливо“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ