Изпечен бургаски измамник се покри напълно, издирват го по ново обвинение! (СНИМКА)

αστυνομια-1-760x500

Полицията издирва вече повече от месец бургазлията Иван Делиатанасов. Срещу него е повдигнато поредното обвинение за тежко умишлено престъпление – измама в условията на повторност още на 19 юли т. г., пише Флагман.бг, позовавайки се на прокуратурата.

Делиатанасов обаче е потънал вдън земя и органите на реда не могат да го открият, за да му връчат постановлението. Иван е обявен за общодържавно издирване и трябва да бъде доведен принудително в Районната прокуратура, след което държавното обвинение ще реши дали да поиска постоянното му задържане.

Както е известно, Делиатанасов има действаща условна присъда за присвояване и измама в размер на 1 година и 4 месеца. Той не е успял да се реабилитира и сега може да лежи в затвора и за двете провинения.

Характерно за Делиатанасов е да се представя за майстор-дърводелец. Той предварително прибирал парите на хората, без обаче да им доставя желаните мебели. По тази схема той измамил бургазлия в началото на 2017 г., че ще изработи и монтира гардероб срещу 800 лв. Мошеникът взел договорената сума, но така и не изпълнил своята част от уговорката.

Малко след това – за период от около година, в мрежите му попаднали две жени. Една от тях е Елена Каролова, която се свърза с Флагман.бг, за да разкаже как била ужилена с 480 лв. от Иван за щори, които така и не видяла.

И трите престъпления са обединени от прокуратурата в едно дело. Ако бъде признат за виновен, Иван може да получи от 1 до 8 години затвор. По преценка на съда, измамникът може да се прости и с 1/2 от имуществото си. Към това трябва да бъде прибавена и нарушената условна присъда.

„Налице е вече т. нар. продължавана престъпна дейност. За голям период от време по един и същи начин, обещавайки изработка на мебели, извършва измамни действия. Като деянието е извършено повторно и в не маловажен случай”, съобщиха за медията от прокуратурата.

Явно усещайки накъде отиват нещата, Иван изчезва яко дим. В момента единствено от МВР зависи дали той ще се изправи пред съда, за да отговаря за действията си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ