ГОРЕЩО! „Ние идваме!“ скочиха на президента Радев – давал знак, че сме в лагера на агресора

николай хаджигенов бабикян

„Ние идваме!“ изразява острото си възмущение от позицията на президента Радев, заявена в Брюксел, че България не трябва да изпраща оръжие за Украйна.

Това пише в официална позиция от страна на „Ние идваме!“ по повод изявленията от вчера на президента Румен Радев по време на срещата на Европейския съюз в Брюксел. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

„В рамките на конфликт, който съсипва Украйна и е пряка заплаха за Европейския съюз, от една страна; и прегазва международния правов ред, от друга, подобни изказвания поставят страната ни в позата на пасивен съюзник на Путин. България е в цивилизования свят и подобна антихуманна пасивност оставя усещането за обслужване на чужди интереси.

В същото време подобни изказвания противоречат изцяло на решението, взето в Народното събрание в една парламентарна република. Дълбоко се надяваме, че ако страната ни бъде нападната, върховният главнокомандващ няма да откаже оръжие, изпратено от съюзниците ни и няма да отиде да уговаря мир с агресора, за сметка на българската суверена територия и въпреки човешките жертви“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ