София ще се скъса шевовете! Готвят страшен протест срещу президента Румен Радев

Протест София

Протест ще има тази вечер срещу заявеното от Румен Радев намерение за налагане на вето върху нови европейски санкции срещу Русия, ако те засягат ядрената енергетика, както и срещу блокирането на военната помощ за Украйна. Това съобщиха организаторите от инициативата „Бъдеще с памет“, предава Епицентър.

Акцията ще се проведе пред президентството от 18:30 ч.

Вчера, преди извънредното заседание на Европейския съвет, Радев обяви от Брюксел, че се надява „правителството да прояви разум“ и да не допуска повече да се изпраща въоръжение на Украйна. Той коментира също, че не приема налагането на европейски санкции срещу ядрената енергетика на Русия, защото „това ще повлияе пряко на нашата енергетика“.

Опитът на Радев да постави България в конфликт с политиката на Европейския съюз и НАТО породи възмущение в социалните мрежи. Това стана в момент, в който президентът на Украйна Володомир Зеленски също беше в Брюксел и поиска още военна помощ, за да може страната му да се защити от руската агресия. Той срещна гореща подкрепа от европейските лидери, Европейския парламент, Европейската комисия.

Изявлението на Радев е грубо незачитане на европейския избор на България и опит за промяна на геополитическата ни ориентация към Русия, гласят коментарите в социалните мрежи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ