Ремонтират 500 училища и детски градини за 2 години!

Актуална информация за ремонти в училища и детски градини във Варна-uchilishte_r1

500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази и следващата година по оперативна програма „Региони в растеж“ и по програмата за развитието на селските райони.
Това стана ясно от думите на образователния министър Красимир Вълчев при посещението му в Кърджали, съобщиха от МОН.

За новия програмен период ще бъдат обновени 140 професионални гимназии. По-рано през деня Вълчев, заедно с премиера Борисов, регионалния министър Николай Нанков и кмета на Кърджали Хасан Азис посетиха ремонтираната сграда на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в града.

Ще продължим да преструктурираме приема и да даваме приоритет на онези училища, които обучават по технически и аграрни специалности, е казал Вълчев пред учителите в гимназията.

Професионалната гимназия по селско и горско стопанство е ремонтирана за 1,3 млн. лева. Ремонтните дейности се състоят в смяна на дограмата, саниране на сградата, хидроизолация на покрива и довършване на оградата на училището.

Министър Вълчев е обявил, че в две от шестте училища ремонтите ще приключат до началото на годината. За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев е подчертал, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база.

В гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали, която е с регионално значение, обновяването включва и учебно-техническо оборудване.

В Кърджали се ремонтират шест училища. В две от тях ремонтите ще приключат до началото на учебната година. Общата стойност на ремонтите е 9 млн. лева.

За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев подчерта, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ