Ананиев със смразяващи разкрития за жертвите в Искърското дефиле! В „Пирогов“ е като на бойно поле…

Кирил Ананиев

Фирмата превозвач „Мобилус 5“, чийто автобус се обърна в Искърското дефиле, притежава 6 автобуса. Тя извършва случаен превоз, съобщи зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

„Всички документи са налице. Проверяваме техническите прегледи. Шофьорът притежава всичко необходимо”, каза още той пред БНТ.

Здравният министър д-р Кирил Ананиев, който в момента се намира в „Пирогов”, съобщи повече подробности за състоянието на пострадалите. „Изключително тежко произшествие с много загинали. 13 са загинали на място, 2 по път към болниците.
27 са ранени в различна степен. Пътуват към 4-те болници – „Пирогов”, ВМА, „Царица Йоанна” и „Св. Анна”. Целият медицински процес е организиран”, каза той пред журналисти.

„От кръвния център ни уведомиха, че разполагат с кръв от всички групи.Това, което видях, наистина е изумително. В момента в „Пирогов” работят различни екипи. Подобно нещо не може да се разбере, ако не се види на живо”, добави той.

От думите му стана ясно още, че линейки с осем от пострадалите при инцидента са тръгнали за „Пирогов”. Двама са починали на път за болницата. „Видях най-тежките случаи, четири от тях, които се подготвят за операции. Мисля, че има опасност за живота им”, каза още министър Ананиев и добави, че тръгва към Окръжна болница, за да види каква е ситуацията там.

Междувременно от МВР съобщиха, че е разкрит „Горещ“  телефон за връзка на близките на пострадалите при тежкия пътен инцидент край Своге е отворен в ОДМВР-София.

На 02 982 50 39 роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ