Шок за Левски! Милиардер се отказа да купува клуба, заради алчното поведение на спонсора на „сините“

payimage-559553-2048x1320

Бизнесменът Драган Шолак се отказа да купува „Левски“. Преговорите с мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков компанията на Шолак Sport Republic да стане собственик на клуба са приключили неуспешно.

Това заяви Шолак в свое изявление. Ето пълния текст на официалното становище на основателя и председател на Надзорния съвет на United Group.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.“

Според наша информация преговорите са пропаднали, заради алчното поведение на спонсора на „сините“ Мило Борисов. Както е известно неговата букмейкърска компания от доста време дерибейства в Левски и със сигурност има нещо гнило в тъжната поредица от 9 срещи без победа за тима на Станимир Стоилов. И то все при добри коефициенти…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ