МВР се разклати! След зверството над 19-годишен младеж, Демерджиев отстрани полицаи

демерджиев

Има отстранени от длъжност служители на МВР след случая с пребитото 19-годишно момче в Плевен. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

В ефира на NOVA той разказа, че синът му е бил нападнат безпричинно от няколко служители на реда, които по време на боя не били на смяна.

Демерджиев заяви, че по случая е започнала проверка. “Разпоредил съм на директора възможно най-бързо да бъде завършена тази проверка. Аз ще я следя. Ако има нужда да се намеся, ще го направя. Очаквам бърз и категоричен резултат. Ако има служители, които са допуснали нарушение, очаквам да бъдат незабавно санкционирани”, допълни той.

За отстранените служители потвърди и ст. комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен. На брифинг той поясни, че поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента, съобщи БТА.

Вътов подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

„Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов.

Със заповед на директора на ОДМВР – Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ