Лейтенанти на сочения за бургаски наркобос Станислав Панайотов – Тачо Тачини се измъкнаха с условни присъди!

Съд

Лейтенанти на сочения за бургаски наркобос Станислав Панайотов – Тачо Тачини се измъкнаха с условни присъди! Емил Гетов и Боян Кабов си признаха, че са търгували с дрога, и сключиха споразумение със спецпрокуратурата за скандално ниски наказания, съобщава „България Днес“.

Флагман.бг пък информира, че самият Панайотов също вече е на свобода. Той е пуснат с най-леката мярка „подписка“ още на 6 юни.

Припомняме, че според обвинението групата, предвождана от Тачо, е действала от началото на 2016 г. до октомври 2017 г., като е разпространявала дрога в Бургас и Поморие. Като участници са обвинени Дойчин Иванов, Димитър Йончев, Божидар Москов, Даниел Кичуков-Киндела, Боян Кабов-Бекира, Недялко Гетов и брат му Емил Гетов. Разследващи разкриват, че Тачо е завзел търговията с дрога в бургаския кв. „Черно море“ и имал протекциите на мастит бос от ъндърграунда.

Дясната ръка на Тачо бил Дойчин Иванов, който отговарял за пласирането на дрогата, сочат ченгетата. За търговията в бургаските квартали му помагал Божидар Москов. Поморийците Боян Кабов-Бекира, Даниел Кичуков-Киндела и братята Недялко и Емил Гетови ръководели пласмента в Слънчев бряг и Поморие. В апартамента на седмия участник – софиянеца Димитър Йончев, антимафиоти откриват модерна инсталация за производство на канабис.

Гръмката акция на антимафиоти и спецпрокурори е на път да приключи без сериозни осъдителни присъди. При операцията са неутрализирани 12 души, които според прокуратурата са група за разпространение на наркотици и провеждане на наказателни акции. Използваните срещу бандитите СРС-та засекли жестоки разправии с некоректни улични дилъри. Силоваците в групата са пребивали дори непълнолетни, които отказвали да пласират стоката. При обиските са намерени бухалки, пистолети и ловна пушка. Още тогава част от задържаните бяха пуснати на свобода срещу показания срещу боса.

Помориецът Емил Гетов е неосъждан, работи в сферата на строителството. Той се договаря за година и 4 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Боян Кабов-Бекира е с основно образование и се води реабилитиран, работи като сервитьор. Освен за участие в групата той има обвинения за държане на 0,4 г метамфетамин на стойност 9,85 лева, намерен в дома му при тараша по време на акцията. Третото му обвинение е, че държал в апартамент коноп, марихуана, кокаин и метамфетамин на стойност 574 лв., които били предназначени за продажба. За трите пункта получава общо 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок. Магистратите не налагат на двамата глоба, каквато е предвидена в закона – между 20 и 100 бона.

Припомняме, че имената на част от наркодилърите изскочиха във връзка с делото за разстрела на наркобоса Иван Попов-Костов през 2015 г. в Поморие. За убийството, но като превишаване пределите на неизбежната отбрана, 4 години получи Димитър Димитров-Бабата, в чието обкръжение движели братята Гетови.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ