Сандански плаче! Ето коя се оказа починалата 34-г. майка, оставя 2 малки деца сирачета

мая

34-годишната санданчанка Мая Борикова-Калчункова се оказа откритата мъртва вчера сутринта от приятеля й Радослав, с когото живеела, предаде Струма.

Сутринта мъжът тръгнал на път, когато Мая му звъннала по телефона, за да му каже, че й е много лошо, като го помолила да се върне. Младият мъж, който е на 24 г., веднага потеглил обратно към квартирата на ул. „Борис Сарафов”, където живеят, и се натъкнал на безжизненото тяло на Мая. Позвънил на тел. 112, след което пристигнала линейка, но екипът само констатирал смъртта на младата жена. Подаден е сигнал в РУ- Сандански и на мястото буквално „почерняло” от полиция, по-късно пристигнал и екип криминалисти от Благоевград.

Разпитани са както съпругът на Мая – Алексей Калчунков, с когото са разделени, така и настоящият й приятел. Към момента от разпитите няма данни някой от двамата мъже да е допринесъл за смъртта на Мая.

Установено е, че на 9 февруари тя се е почувствала зле и паднала в дома си. С огромен хематом и разцепена устна приятелят й я закарал в болницата в Сандански. Там, по данни на близките, 34-г. жена направила тежък епилептичен гърч и е приета с комоцио в лечебното заведение. След около 3 дни е изписана в стабилно състояние. Два дни по-късно обаче младата жена, която е работела като промоутър на козметични продукти, почина.

Трагедията е голяма. Тя има две деца – едно момиче на 9 г. от първия си брак и едно момченце на 4 г. от брака й с Алексей Калчунков, с когото са разделени от няколко години, но нямат официално развод.

По времето на фаталния инцидент децата не са били при Мая. Момичето е било при майката на Мая, а момчето от два дни било при бащата Алексей. Почернените близки поискали аутопсия, която да разкрие причината за смъртта на младата жена. Образувано е досъдебно производство, което засега е срещу неизвестен извършител.

Аутопсията разкрива, че причина за смъртта на младата жена е тежка пневмония. Вероятно това е причинило прилошаването й преди 5 дни, в резултат на което е паднала и получила комоцио. На този етап не е ясно в болницата правени ли са й други изследвания, освен от невролог за комоциото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ