Смут в мрежата: Жена показа адско поскъпване за няколко дни СНИМКА

Магазин стоки

Мрежата завря от гняв, след като пловдивчанка снима и публикува касова бележка с покупки, сравнявайки я с такава отпреди 2 седмици и два дни. Жената споделя във фейсбук, че е шокирана от по-високата цена на майонезата.

„Какво е това увеличение? На първата снимка от 25.01.2023 г. съм купила майонеза за 3.99 лв., а втората снимка е от 10.02.2023 г. за 4.79 лв, 0.80лв. увеличение за две седмици“, пише жената.

Според коментиращите пазарът се подготвя за приемането на еврото или това е чиста спекула. Друг потребител съветва да се спре потреблението, за да се види кой какво и колко ще продава, пише блиц.

„80 стотинки ли ще те бутнат?“, пита мъж, а на неговия въпрос много хора реагират, че нея може и да не я „бутнат“, но други – да. Една жена споделя, че пред рафтовете в магазините всички оглеждат стоките и цените и че с безпаричието и борбата за живот не трябва да се шегува, докато мъж споделя, че според информацията, предоставена от държавата, инфлацията е 6%.

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/202302/1676313093-1565455.jpg

Друг мъж упрекна жената, която се оплаква, че никой не я кара да ходи в тези магазини, но участници в разговора застанаха на нейна страна и попитаха – А къде да ходи?

Според запознат, който има приятел с сферата на доставките, надценката, която слагат магазините, е 50%, а при някои отива към 70%.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ