МВР на крак! Провеждат извънредно заседание след жестоката катастрофа край Своге!

valentin-radev

Днес ще се проведе извънредно заседание в Министерството на вътрешните работи (МВР). Спешната среща е заради тежкия пътен инцидент край Своге, предаде dariknews.bg.

Вчера около 17.00 ч. автобус с 33-ма пътници се обърна и падна в дере в Искърското дефиле. Загинаха 16 души, ранените бяха приети в четири столични болници.

Началникът на Клиниката по неврохирургия в „Пирогов“, където постъпиха шестима от пострадалите, проф. д-р Николай Габровски, коментира вчера, че катастрофата е била изключително тежка. „Има пациенти с наранени крайници и гръден кош, травми в коремната област, има пациент с фрактура на гръбнака“, поясни той и уточни, че ще са необходими поне 24 часа, за да се получи по-трайна информация.

В заседанието в МВР днес ще участват и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Понеделник – 27 август, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите. Правителството изказва своите съболезнования на близките на загиналите в тежката катастрофа край Своге. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина, съобщиха от правителствената пресслужба.

Според първоначалните информации автобусът се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия към момента. По същото време в района е валял силен дъжд, беше потвърдено по-рано.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ