Година след опита за самоубийство! Институциите върнаха обратно детето на Теодора Цонева (Разкрития)

teodora-desi-i-deyvid

Семейството на Теодора Цонева, макар и малко, вече отново е в пълния си състав. Дъщерята на Анахид Тачева и Коста Цонев си върна обратно любимия син, след като заради опита й за самоубийство държавните институции се погрижиха за изоставения Давид и го пратиха при приемно семейство.

Трагедията с Теодора Цонева се разигра в края на септември миналата година. Изпаднала в любовна депресия, от която не вижда изход, младата жена решава да сложи край на живота си. Прибягва до пълни шепи с успокоителни, гарнирани със солидни количества алкохол. За минути изпада във фармацевтична кома и благодарение на бързата и адекватна намеса на десетгодишния й син, който по телефона се свързва с нейни приятели, Теодора все още е сред живите. На четвъртия ден от приема й в токсикологията в „Пирогов“ наследницата на Коста Цонев идва на себе си.

Докато специалистите се бореха за живота й, Дейвид, който е плод на кратката авантюра на майка си с американец от Ню Йорк, нощуваше по пейките на столичното 4-то РПУ. В продължение на няколко седмици момчето си беше бездомник – по онова време никой от роднините му в България не искаше да го вземе при себе си. Вестта за опита за самоубийство завари баба му Анахид Тачева в САЩ при другата й дъщеря, а заради наследствени спорове в семейството на Митко Цонев също се оказа, че няма място за малчугана, коментира „Ретро“.

Наложи се с казуса да се заеме Държавната агенция за закрила на детето. Тъй като цял живот е живял в Италия, Дейвид не говореше български. Затова чиновниците го повериха на приемни родители – начетено семейство, в което владеели перфектно италиански и детето общувало свободно с тях. Приемните родители дори бяха записали сина на Теодора в Италианския лицей в Горна баня.

Година по-късно в семейство Цоневи вече цари мир, любов и разбирателство. Преди броени дни цялата фамилия е поляла рождения ден на спасителя на Теодора. Главен организатор на празненството за своя племенник била леля му Деси Цонева. Щерката на Митко Цонев лично спретнала изненада за Дейвид в столичен ресторант, като дори и собственоръчно приготвила менюто за рождения му ден. Фамилията всъщност празнувала два повода – на 15 август, навръх Голяма Богородица, е родена и дъщерята на Теодора – Мария. Момичето обаче не е присъствало на тържеството, тъй като живее с баща си в Америка.

От отчаяната и обезверена Теодора пък вече няма и следа и майката е повече от щастлива, че отново е със своето дете. Според запознати, след като се закрепи здравословно, основна заслуга да се съвземе и психически било източното учение юмейхо. Този вид философия възвеличава връщането към природата и изучаването на собствените жизнени сили. След като намери душевен баланс чрез юмеюхо, Теодора взе и диплома за терапевт. Сега при нея на сеанси ходят всичките й роднини и близки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ