Екшън с нелегални мигранти в Пловдив: Сириец опита да избяга от полицията

полицейска-кола1

Полицията спипа 11 нелегални мигранти и сириец, който ги превозва в мини ван. Екшънът се разиграл в централната част на Пловдив тази сутрин, към 08.20 часа, каза на брифинг шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, пише Марица.

Той обясни, че мигрантите са заловени при линеен полицейски контрол на пътя.

„При движение в трафика автопатрул на Шесто районно забелязва въпросния миниван. Вижда, че задното му стъкло е затъмнение и че видимо е с тежест. Карат след него. Правят справка и установяват, че регистрационните номера са на друго превозно средство. Дават знак на шофьора да спре, но той не го прави и продължава напред. Движейки се по бул. „Княгиня Мария Луиза“, завива към бул. ‘Източен“. Там полицаите успяват да го спрат“, каза Костадинов.

Тогава установяват, че зад волана е сирийски гражданин, с хуманитарен статут, с адресна регистрация в Пловдив. В мини вана има 11 лица, също от сирийски произход, всички пълнолетни.

Те са откарани в сградата на Четвърто районно, предстои повдигане на обвинение на шофьора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ