Феновете на Ботев Пловдив с отворено писмо до Зико

стадион-Христо-Ботев-4

Във връзка със строежа на стадион „Христо Ботев“, феновете на Ботев Пловдив излязоха с отворено писмо до кмета на града Здравко Димитров – Зико.

 

Публикуваме го без редакторска намеса: 

„ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ
Уважаеми г-н Кмет,

В последните няколко часа до нас достигна изключително обезпокояваща информация, свързана със строителството на Колежа, за който винаги сме заявявали, че ще е най-зорко следеният от пловдивската общественост обект. Разбрахме, че желаете да удовлетворите желанието на избрания от Вас заместник-кмет Пламен Райчев да избяга от отговорност за всичко, сътворено от него до тук по Колежа.
С настоящата декларация Ви уведомяваме и декларираме следното:

Категорично се противопоставяме на опита Ви да прехвърлите на г-н Рашко Стоянов – член на сдружение „ПФК Ботев“, Вашата отговорност на мажоритарно избран кмет на община Пловдив за може би най-важния строителен обект в мандата Ви.

Осигуряването на средства за строителството на стадион „Христо Ботев“ и осъществяването на инвеститорския контрол върху него е само и единствено Ваше задължение, а не на членовете на сдружението.

Делегирането на правомощия по Закона за обществените поръчки и възлагането на инвеститорския контрол върху извършваните строително-монтажни работи на стадиона на член на сдружение „ПФК Ботев“, който е и директор на  Дирекция „Местни данъци и такси“ при Община Пловдив, е не просто неприемливо и будещо недоумение, но представлява и конфликт на интереси. Г-н Рашко Стоянов е безспорен експерт в областта на правото, икономиката и финансите, но не притежава специални знания в областта на строителството, каквито са необходими за осъществяване на инвеститорски контрол върху извършваните СМР.

Тези Ви действия представляват неумел опит да вкарате в капан феновете на ФК Ботев и да прехвърлите своите задължения, произтичащи от закона, на тях. Като привърженици на ФК Ботев искаме да осъществяваме обществен контрол върху действията и бездействията на Община Пловдив при извършване на строителството на стадиона, а не да изпълняваме функциите на кмета на общината, вменени му със закон.

Призоваваме Ви да упражните законните си правомощия на ръководител на изпълнителната дейност на Община Пловдив и да накарате господина с новостроящите се къщи в Марково, който си мисли, че ще реши търсенето на отговорност от наша страна с прокурорски жалби, да си заслужи заплатата на заместник-кмет по експертната му част! Заплата, която той получава като служител на нас, гражданите на град Пловдив!

Сдружение ПФК Ботев

Сдружение КПБП

Обединени фракции Бултрас

Фондация Жълто и Черно

Сдружение Бултрас файт клуб“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ