Дончев предупреди за голяма опасност, надвиснала над България: Притеснявам се, може да се случи същото

томислав дончев

„Случилото се в петъчни ден е резултат от факта, че от две години не сме в състояние да преследваме националните цели“, това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод трагедията край Локорско и информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 година.

„Политиката се превърна в технология на перманентния скандал. Свежда се само до това кой с кого цветно и убедително ще се скара и кой не харесва другия повече.

Жънем плодовете и реколтата на това, което посяхме преди повече от две години“, заяви Дончев в сутрешния блок на bTV.

„Няма нужда да влизаме в нископрофилното, скверно говорене. Трудно ми е да отговоря защо Владислав Горанов е в списъка „Магнитски“.

Има един дълбок прочит, който никой не направи… Знаете ли от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се справя добре и състуденти и преподаватели му повтарят, че е зле и ще стане зле, то той наистина ще се представи още по-зле.

Притеснявам се, че има опасност с България да се случи същото. Болезнен е процесът някой от вън да ни казва кой е постъпил зле“, допълни Дончев.

„Кога разбрахте, че ГЕРБ е казал, че приема бъдеща коалиция с ДПС? Лидерът Бойко Борисов коментираше възможности“, така Дончев отговори на питане на Жени Марчева защо ГЕРБ ще се коалират с ДПС.

„В момента управлява президента Румен Радев със серия от служебни правителства. Но при тях хоризонтите са къси – те работят 2-3 месеца и не могат да захванат нещо сериозно.

За това са виновни париите. Ние опитахме всичко – търсихме идеологическо сходство с партиите, опитахме с кабинета на проф. Николай Габровски, които не непартиен. Не се получи!

Мисля, че ние не можем да избягаме и трябва да опитаме да съставим кабинет. От ГЕРБ ще се опитаме след изборите да съставим едно титулярно, разумно, грамотно, работещо правителство“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ