Георг Георгиев се присмя на решение на ,,Промяната“ и ДеБъ: Ще громят ,,лошите“ с Божанков!?

георг георгиев

„Нашите опоненти не могат да разберат, че каквато и позиция да заемат и колкото и тази коалиция в момента да е техният спасителен пояс, това няма да бъде достатъчно за съставянето на стабилно правителство. Без ГЕРБ не може да има такова”. Това заяви в предаването „Събуди се” Георг Георгиев от ГЕРБ.

„Наивните им очаквания, че ще имат мнозинство, показват единствено тяхното неразбиране за българската политика и състоянието, в което в момента се намира политическата и партийна система”, коментира Георгиев.

Относно листите на ГЕРБ, той каза, че винаги може да се очакват нови лица.

„ГЕРБ е голяма и силна партия, номинациите в нашите структури определят листите. Ние не сме в незавидното положение на нашите колеги, в което междуособиците, вътрешните борби и битки определят подреждането на листите. Чувам от доста места, че борбата за водаческите места е доста сериозна”, каза Георгиев. „Щом Божанков е новото им лице, което са открили, и с него ще громят лошите, не съм сигурен, че тази коалиция ще достигне върховете, на които се надяват”, коментира Георгиев.

Относно санкциите „Магнитски”, той каза: „В партията не се случва нищо, което да смущава българските граждани. Никога не сме се притеснявали да говорим, дори по неудобните теми. Много хора се надяват това да накърни партията, да свали нейния изборен резултат. Но това може да доведе и до обратния ефект. Ние винаги сме имали ясен и компетентен отговор по всички въпроси, дори и по неудобните”, каза Георгиев.

Относно съдебната реформа, Георг Георгиев каза, че именно ГЕРБ са направили най-много по въпроса.

„Ние сме били най-последователни в това да направим постъпления за истинска съдебна реформа. Нашите опоненти управляваха 8 месеца, в които имаха време да приемат и промените в Закона за съдебната власт, и промените в Наказателно процесуалния кодекс, и да направят пълномащабна съдебна реформа такава, каквато се опитват да изкарат пред обществото, че иска да се случи”, каза Георгиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ