РАЗКРИТИЯ: Виктор Кузмов е шеф на каналджиите, Атанас Атанасов карал камиона с мъртвите

IMAGE_13802983_40_0

Атанас Атанасов се казва мъжът, карал камиона, в който вчера край Локорско бяха открити мъртви 18 мигранти, съобщава  „24 часа“. Още 34 бежанци, по техни данни – от Афганистан, бяха намерени в тайници в него и близо до селото.

Атанасов е обвинен за причиняването на смъртта на мигрантите, нерегламентиран превоз, както и за член на банда каналджии. Той вземал по 100 евро на мигрант.

За неин лидер е обвинен Виктор Кузмов. Той е купил камиона и е бил неговият реален собственик, макар по документи машината да се е водела на името на Тачо Тачев. Според обвинението Кузмов е създал бандата още през януари миналата година. Вземал по 1000 евро на прекаран бежанец. Кузмов има няколко предишни присъди, последната е 5 месеца и е за каналджийство.

Общо са обвинени шестима. Очаква се бройката да нарасне.

Един от подведените под наказателна отговорност е успял да напусне страната, след като е разбрал за трагедията. Издадена му е Европейска заповед за арест, издирва се и чрез Шенгенската информационна система.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ