Здравното министерство разкри самоличността и състоянието на всички пострадали в касапница край Своге!

63e35c2dd75fcfae2f71cf8fe406991b

По последна информация шестнадесет души са загинали след тежката автобусна катастрофа на 25 август в района на разклона за с.Лесковдол, на пътя София-Своге. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Транспортирани до лечебните заведения УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и ФСМП Своге са 21 пострадали.

Състоянието на ранените, по информация на лечебните заведения, към 10:30 часа днес, 26 август, е както
следва:

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – осем пострадали са транспортирани към лечебното заведение. Един е починал по време на транспорт. Втори починал при приема в болницата поради състояние, несъвместимо с живота.
Състоянието на хоспитализираните пациенти е, както следва:

64-годишна жена с инициали С.П. – с тежка гръдна гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна
вентилация.
72-годишна жена с инициали М.Г. – с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
74-годишна жена с инициали К.Т – с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация.
60-годишна жена с инициали С.К. – с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници.
71-годишна жена с инициали Д.Д – с тежка фрактура на долни крайници и таз.
52-годишна жена с инициали С.Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.

УМБАЛ „Света Анна“ – София – шестима пострадали, от които пет жени и един мъж:
66-годишна жена с инициали Л.Ф. – хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
62-годишна жена с инициали З.Х. – на апаратна вентилация, в тежко състояния, след операция.
57-годишна жена с инициали В.П – в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание.
52-годишна жена с инициали Б.А. – с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота.
65-годишна жена с инициали Е. Б. – в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота.
61-годишен мъж с инициали Л.Х. – в съзнание, в стабилно състояние.

ВМА – двама пострадали:
62-годишна жена с инициали С.М. – в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна.
30-годишен мъж с инициали С.В. – в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – един пострадал:
59-годишен мъж с инициали Г.Г – с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение.

Екипите на филиала за спешна помощ в Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София.

Информацията за състоянието на пострадалите при катастрофата в Искърското дефиле е към 10.30 часа. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е в постоянна връзка с директорите на лечебните заведения. Веднага след инцидента той посети „Пирогов“ и Окръжна болница където се запозна със състоянието на пострадалите и с работата на медицинските екипи.

Министър Ананиев изказва благодарност към екипите на центровете за спешна медицинска помощ в София, Враца и Монтана, и на лечебните заведения за навременно оказаната медицинска помощ и за проявения професионализъм. В лечебните заведения през нощта работиха дневните и нощните смени. Отзоваваха се и медици, които не са дежурни. Бяха разкрити и допълнителни реанимационни легла.

Кирил Ананиев съобщи, че Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв от всички кръвни групи. Създадена е необходимата организация и екипи за кръводаряване са в готовност да обслужат всички желаещи да дарят кръв.
Министерството на вътрешните работи е отворило телефона линия, на която близки на пострадалите могат да получат повече информация – 02 982 50 39.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ