Лекарска грешка?! Млада майка е в кома след серия операции, близки се обърнаха към МЗ

болница

Млада жена е в медикаментозна кома след операция, заради съмнения за перфорация в корема. Пред Bulgaria ON AIR близките ѝ заявиха, че подозират лоша лекарска преценка. Сигнализират и за грубо отношение от страна на медицинските лица.

Кошмарът за семейството на 38-годишната Ирена Павлова започва на 31 януари, когато жената е изпратена по спешност от болницата в Своге до столичната „Пирогов“ заради съмнения за перфорация в корема. Към този момент тя е в съзнание и се движи самостоятелно. Лекарите потвърждават диагнозата ѝ и правят операция.

„Докторът ни обясни как е преминала операцията. Каза, че това което е видял, са били дивертикули на дебелото черво, че е отстранил 10 см, защото не се е видяло къде е пробивът“, разказа майката на Ирена – Емилия Колева.

Три дни след операцията обаче състоянието на Ирена се влошило – започват болки в корема, покачване на телесната температурата. Необходимо е да се направи втора операция.

10 дни след втората операция лекарите правят и трета интервенция. Установява се, че състоянието ѝ е много тежко. А близките се усъмняват, че има лекарска грешка. Отправят искане към Министерството на здравеопазването с молба за външен консултант и след дълго чакане се срещат с директора на болницата.

„Каза ни, че може да потърсим външен консултант. Обръщам се към министъра на здравеопазването да провери подчинените му – как може на близки в тежко състояние да се сравнява коремна кухина с нецензурни думи“, заяви Емилия.

Освен че са огорчени от грубото отношение, близките на Ирена настояват и за проверка от МЗ, тъй като се съмняват, че до състоянието на жената се е стигнало след лекарска грешка. Настояват и за съдействие при откриването на външен консултант с надеждата той да помогне на младата майка да се върне обратно при децата си у дома.

„Сестра ми е на 38 години. В момента е по майчинство, има бебенце. Винаги е била до децата си, дори за един ден не се е отделяла. Голямото дете постоянно пита къде е мама и защо не се прибира“, каза сестрата на Ирена – Теодора.

В своя позиция от „Пирогов“ посочиха за Bulgaria ON AIR, че лично директорът на болницата е поставил резолюция „за пълно съдействие“ на всяко искане от страна на близките. Назначена е проверка по случая, за да се установи дали става дума за пропуски по време на лечението. От Министерството на здравеопазването съобщихa, че проверката ще бъде извършена от „Медицински надзор“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ