Радев бесен: Някои искат да влезем в еврозоната през задния вход, както те влязоха в политиката

румен радев

Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека допълнително не обезличаваме машинното гласуване. Това коментира президентът Румен Радев след решение на Комисията за броенето на хартиените и машинните гласове.

„В момента се полагат всички усилия да се намери най-доброто техническо и организационно решение. Не мисля, че изборният процес е застрашен. Не трябва да се насажда недоверие в него. И без това избирателната активност не е на необходимото ниво”, допълни той.

Коментар за еврозоната

Според Радев служебното правителство е постигнало най-големия напредък към еврозоната – подписването на Меморандума за производство на евромонетите. Той обаче уточни: „Служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които отказаха да приемат законите за еврозоната”.

„Някои явно искат да влезем в еврозоната през задния вход, както влязоха и в политиката и както си представят решенията на много от проблемите ”, обясни държавният глава. Той уточни, че влизането в банковия съюз не е въпрос на надхитряване и шмекеруване, а на доверие и прозрачност и реални постижения.

Държавният глава подчерта, че инфлацията, която в момента ни спира за еврозоната, се дължи на предишни управленски решения. „Убеден съм, че влизането ни в еврозоната ще доведе до съществени икономически ползи. Най-важното е да бъдат убедени гражданите, защото те масово не вярват”, заяви още Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ