Извънредно! Местан получил инсулт. Прокуратурата иска домашен арест за бащата на починалото бебе

payimage-436520

Лютви Местан е получил инсулт и това стана причина за отлагане на делото за катастрофата край момчилградското село Загорско, по което е обвиняем. По време на заседанието стана ясно, че в съда е постъпила молба от бившия политик. Към нея бил приложен документ от болницата в Момчилград, според който на 19 февруари Лютви Местан е получил исхемичен инсулт и е настанен на стационарно лечение, предава 24 часа.

На заседанието не се яви и другия обвиняем по делото Юсеин Ахмед, баща на загиналото при катастрофата 6-месечно момиченце. В молбата си той съобщава, че е научил за заболяването на Местан и по тази причина не се явява.

Прокурорът по делото Росица Георгиева поиска от съда на Юсеин Ахмед да бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция или домашен арест, за да бъде гарантирано, че следващият път ще се яви в съда. Обвинението поиска също на обвиняемия да бъде забранено да напуска страната.

Съдът не уважи искането на прокурора и отложи делото за 28 март.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ