Бивш военен министър потресен: Радев провежда политика на поддръжка на агресора Русия

румен радев

„Президентът заяви много публично, че България не трябва да дава помощ, той постави себе си над решенията на НС, но реално каза на служебното правителство да не обръща внимание на това решение.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият военен министър Тодор Тагарев.

Това е политика на поддръжка на агресора, имаме много ясна ситуация, в която Русия е агресор, категоричен е военният експерт.

Искаме мир, агресорът да се изтегли и ще има мир, но Радев не казва агресорът да се изтегли, а дипломатически усилия. Да не ги говори тези неща на българското население, а да отиде при Путин, който все още смята, че може да постигне целите си. Според Путин няма украинци – това си е чиста обява на намерения за геноцид срещу един народ.

България може да даде все още много големи количества въоръжение и може да започне реално превъоръжаване с доставки от съюзниците ни в НАТО, смята Тагарев.

Целият демократичен свят се стреми да помогне на Украйна, а нашето правителство в момента не иска да даде такава помощ, посочва той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ