Министър Явор Гечев в Пловдив: Има много нарушения, особено в големите магазини!

явор гечев

Първите данни за спекулата на цените на хранителните продукти ще се обявят  следващата седмица и постоянно ще се съобщава за резултатите от проверките. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на земеделието Явор Гечев.

Нарушения са констатирани при всякакви магазини, като преобладават големите търговски обекти. „Залети сме от сигнали, но хората се притесняват да не осветлим конкретна фирма“ – коментира Гечев. Преди оповестяването на данните ще се направи консултация с юристи, за да не се допусне нерегламентирано изпускане на информация.

Ако има данни за закононарушения, ще бъде сезирана прокуратурата.

Явор Гечев очаква след седмица-две, когато започне масовото производство на оранжерийни краставици, цената им да падне, въпреки че пазарът е наситен с вносни.

Агроминистърът припомни, че той е повдигнал в Съвета на министрите темата за зърното и очаква в скоро време ЕК да вземе решение по въпроса. „Чакаме отваряне на кризисния резерв, защото солидарността на по-източните държави струва повече от солидарността на по-западните. Стоката от Украйна е приравнена на европейската“ – коментира той.

Гечев смята, че ситуацията с пазарите няма да се подобри, докато има война, пише Plovdiv24.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ