Луд екшън в Пловдив: Мъртвопияни нападнаха полицаи, плашат ги с бивши шефове на МВР

Полиция

Полицаи от Трето районно в Пловдив секнаха среднощен младежки купон на открито и се озоваха в центъра на истински екшън. Служителите на реда се отзовали на сигнал за силна музика на площад „Антон Чехов“ след 23 часа в събота вечерта. Пристигайки на място забелязали компания от пияни пловдивчани, която слуша силна музика от преносима тонколона, оставена на алеята между пейките.

Униформените се представили на присъстващите, след което устно им разпоредили да бъде спряна музиката. Независимо от предупрежденията им обаче, тонколоната продължила да свири до дупка. Единият от служителите на реда попитал присъстващите на кого е тонколоната. Собственикът на джаджата категорично отказал да я спре и заявил, че не може на него да му се казва какво да прави. Полицаят казал, че ще я конфискува и че ще му напише акт. Взел колоната и я отнесъл към патрулката.

В този момент всички пияни младежи станали от пейката и се нахвърлили върху полицаите, дръзнали да им развалят седянката. Започнали да ги бутат и да ги обиждат, крещяли че „не знаят с кого си имат работа“. Също така там заплашвали с различни кметове и бивши директори на полицията, като дори им казали, че ще бъдат уволнени.

Най-брутален и дързък се оказал един от пияните в компанията, което наложило полицаите да му сложат белезници. Този ход не се харесал на приятелите му и те се опитали да го издърпат, но неуспешно. Буйният младеж бил откаран в районното, където се сдобил с акт, пише Марица. През цялото време в патрулката и в сградата на Трето районно продължавал да обижда служителите на реда с всевъзможни епитети.

Магистратите му наложили глоба в размер на 150 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. При определяне размера на наказанието съдът се съобразил както със семейното положение на младежа и изразеното от него критично отношение към постъпката му, така също с имотното му състояние и получаваните от него доходи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ