От Европейския парламент се поклониха пред България! Искат ни веднага в Шенген: Вие сте модел за подражание….

Евро парламент

Страната ви е модел за подражание, затова че може да има успешен граничен контрол, категоричен е той.

„Страната ви е модел за подражание, затова че може да има успешен граничен контрол. България трябва незабавно да бъде приета в Шенген и препоръчвам на всеки, който е противник на това, да дойде и да види какво е направила страната ви.“

Това заяви председателят на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, който е на посещение у нас. Той е на обиколка с премиера Бойко Борисов.

Премиерът качи на фейсбук страницата си изявлението на Вебер.

„България е пример за това как трябва да се опазват границите. Всичко, което видяхме и преживяхме покрай цялата тази миграционна криза, създаде голямо безпокойство и страх, но България е самото доказателство, че е възможно да се спре миграционният натиск“, заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

,,Готов съм да предам на Франция и останалите страни от Европейския съюз как трябва да се действа с опазването на външните граници на Общността, защото България наистина може да бъде модел за подражание към останалите страни-членки“, допълни още Вебер.

По отношение на Шенген Манфред Вебер посочи, че страната ни е абсолютно готова за Шенген.

,,За мен няма никакво съмнение, че България трябва незабавно да влезе в Шенген, защото тя се справя доста добре с опазването на границите – дори доста по-добре, отколкото от други страни, които отдавна са в Шенгенското пространство“, коментира Вебер.

,,За скептичните страни мога да им кажа да не говорят само теоретично, а да дойдат и да се уверят с очите си за постигнатото на място“, завърши председателят на ЕНП.

Премиерът Бойко Борисов от своя страна припомни, че Вебер е бил един от най-големите критици за членството на България в Шенген, а днес е един от най-големите ни защитници в това отношение.

,,България показа, че поддържането на добри съседски взаимоотношения е също нещо много важно“, посочи министър-председателят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ