Без прошка! Пияна шофьорка получи 1 година зад решетките

Пияни шофьори

1 година затвор за 41-годишна жена за шофиране след употреба на алкохол в Пловдивско, съобщиха от прокуратурата.

Тя е призната за виновна за това, че на 10 април 2021 г. в село Бенковски е управлявала автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта , а именно 1,62 на хиляда, като деянието е извършено в изпитателни срок на предходно осъждане за същото престъпление през 2019 г.

На нея е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 500 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Присъдата на Районен съд е потвърдена от Окръжен съд и е влязло в сила. Жената ще изтърпи отделно и изцяло и наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което й е било наложено за същото деяние с присъда от 2019 г., тъй като е извършила настоящото престъпление в изпитателния срок на предходно осъждане.

На 10 април 2021 г. тя е била спряна за проверка от патрул. Била е тествана за алкохол с техническо средство, което е отчело положителен резултат и е дала кръв за изследване чрез химическа експертиза. Установено е, че тя е шофирала с концентрация на алкохол в кръвта от 1,62 промила. 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ