Устата след заплахите за убийство: В районното ми задаваха абсурдни въпроси

устата

След като преди дни музикантът Иван Динев – Устата разбуни духовете в съседна Северна Македония със своята песен „Урок по история на Македония”, изпълнителят получи стотици съобщения със заплахи за живота му.

Вчера певецът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, заяви той в ефира на Нова телевизия.

„Направих консултация с мои приятели юристи. Отидох в районното управление по местоживеене, което при мен беше абсолютно безсмислено. Зададоха ми абсурдни въпроси”, обясни той и даде примери: „Къде получавате заплахите? – В социалните мрежи, в профила си. Как откриха Вашият профил? – Най-вероятно като ми напишат името, то излиза.”

„Това, което разбрах, е че там изглежда, че това е извън тяхната компетенция. Реших да се обърна към по-висшестоящи структури. За артист като мен трябва да съм под закрилата на свободата на словото, още повече като посочвам истински исторически факти. Не съм депутат, който има имунитет, и трябва като гражданин моята държава да ме пази”, смята той.

„Предложиха ми охрана – спортни клубове, непознати лица. Хора в чужбина ми предлагат да остана при тях. Аз се чувствам сигурен в моята държава, няма да се поддам на тези провокации”, категоричен е той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ