Световно известна певица пристига на Opera Оpen в Пловдив

994b867c17d1f8845971e14c3902d110bbdcd6695ff67f6c1a18840acf538e29

Джаз кралицата Даян Рийвс (Dianne Reeves) е специален гост на юбилейното десето издание на фестивала OPERA OPEN 2023 на Античния театър в Пловдив. Тя ще изнесе концерт с джаз квинтет от САЩ и Оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков на 18 юли от 21 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Пловдив.

Петкратната носителка на Грами Даян Рийвс е сред най-известните джаз вокалисти в света. В резултат на нейната спираща дъха виртуозност, импровизационна способност и уникален джаз и R&B стил, Рийвс получава Грами за най-добро джаз вокално изпълнение за три последователни записа.

Поканата от Опера Пловдив към легендарната певица за участие в поредицата Jazz Симфони не е случайна. Рийвс е записвала с диригента Даниел Баренбойм и Чикагския симфоничен оркестър и наскоро е била солист в запис със сър Саймън Ратъл и Берлинската филхармония. Изнася концерти с редица симфонични оркестри в Америка, както и многократно с Джаз оркестъра на Линкълн Център.

Гостуването на Даян Рийвс се осъществява в партньорство с Plovdiv Jazz Fest. Във формата Jazz Симфони с Оркестъра на Опера Пловдив са гостували още имена като Лиз Райт и Стейси Кент.

Пълната програма на OPERA OPEN 2023 ще бъде обявена на 1 март 2023. Фестивалът е част от програма „Наследство 2023“ на Пловдив – Европейска столица на културата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ