Кметът на Банско бе гост на събора в Гостун

georgi-ikonomov-gostun

Кметът на Банско Георги Икономов, председателят на общинския съвет, Петър Баряков, и кметовете на населените места в общината, бяха гости на земляческата среща – събор в село Гостун. Тя се провежда на всеки три години в близост до параклиса „Св. Георги” над селото и събира стотици родственици и земляци, за да си спомнят за родните места и да празнуват заедно. Гостите присъстваха на църковна служба в малкия параклис на селото, след което бе осветен курбан за здраве.

„Радващо е, че това малко китно село успява да събере своите земляци, за да не забравят своя род. Добрите срещи, хубавите български традиции, фолклора, са корените, които ни правят силни. Пожелавам весел празник и здраве във всеки дом“ отправи своя поздрав към земляците Икономов.

За доброто настроение на събора се погрижиха възпитаниците на Атанас Янчовичин – „младите” „Бански старчета” , женска фолклорна група „Изворите” – с. Гостун и гост-изпълнителя Атанас Драгунин.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ